takacskrisztian
Menü
 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2010-07-09
 
Híreim
Híreim : Egy kidőlt fa története, avagy kié a valódi felelősség?

Egy kidőlt fa története, avagy kié a valódi felelősség?

  2014.09.30. 18:02

A hír röviden szólhatna akár így is:

„Kidőlt egy kiszáradt fa a csepeli Sás utcában, személyi sérülés szerencsére nem történt az anyagi kár a fa közvetlen közelében található egyik ingatlanon nem jelentős, egy másikon 100. 000 forint körüli.”

Az önkormányzati választási kampány-utak egyikén jutott el hozzám ez az információ Uzsonyik Istvántól, aki felhatalmazott rá, hogy leírjam a nevét és a történetét.


A fent nevezett úr még 2014 márciusában fordult a csepeli Városrendezési Irodához, hogy legyenek az ő és tulajdonostársai segítségére, mert a Sás utca 14-es számú ingatlan területén egy kiszáradt, s akár életveszélyt is előidézhető húsz méter magas fa éktelenkedett. A terület tulajdonosai, ahol a fa állt nem kívántak semmit tenni az ügy megoldása érdekében. Miután megtörtént a bejelentés a hivatal munkatársai egy hétre rá bejárást tartottak, (amiről annak rendje, s módja szerint jegyzőkönyv is készült) melynek során megállapították, hogy a sűrűn beépített területen valóban életveszélyes helyzet alakult ki, és értesítették a terület tulajdonosát, hogy szüntesse meg a fa által okozott problémát.

Mivel sajnos a tulajdoni viszonyok egyáltalán nem voltak átláthatóak, sőt inkább kaotikusnak nevezhetők, a hivatalos kiértesítés hónapokig is eltartott, a szóban forgó fát pedig természetesen tovább ette az enyészet… Uzsonyik úr várt türelmesen, de mivel a helyzet egyre tarthatatlanabbá vált - és borítékolható volt egy baleset-, ismét arra kérte a városrendezési iroda egyik munkatársát (egy nagyon kedves hölgyet, akinek kedvességénél csak naívsága nagyobb), hogy legyenek szívesek tegyenek valamit, mert a végén még tragédiaába torkollik ha az élettelen fa kidől.

Arról nem beszélve, hogy a szomszédban egy óvoda is működik, amivel további kis életek is veszélybe kerültek.

Teltek múltak a napok, s idővel a területet övező kerítés bontásába kezdtek, ahol feltárult egy 30 centiméter mély, kör alakú korhadás a fán, ami szemmel láthatóan azonnali beavatkozást igényelt, de mivel az ügyintéző hölgy nem vette a fáradtságot, hogy azt szemrevételezze, így semmi nem lett a dologból…

Egészen addig, amíg meg nem érkezett a szeles időjárás is a környékre, s ahogy az várható volt azonnal kidöntötte a fát, pontosan Uzsonyik úr telkére, abban nem kevés kárt okozva. Másnap felhívta a már említett ügyintézőt és közölte vele, hogy a fa bizony kidőlt, úgy ahogy ezt meg lehetett jósolni, mire „ő naivsága” a sajnálkozását fejezte ki, mint mondta: „nem gondolta, hogy ilyen súlyos a helyzet” Ehhez magam inkább nem fűznék hozzá semmit, mert volna ugyan megjegyzésem, de ilyenkor már minek?

A szerencsétlenül járt Sás utcai lakos igyekezett a történteket politikától mentesen, a magántulajdon védelmének, a közszolgálati dolgozók felelősségének, azok jogi lehetőségeinek, továbbá az állampolgári felelősség (azaz a magántulajdonnal kapcsolatos kötelességek) oldaláról elemezni. Hosszasan beszélgettünk, majd feltette egy fontos kérdést: „Vajon az életveszélyes helyzetekben megmaradhat-e a magántulajdon prioritása?” Elgondolkodtató volt amit mondott, majd dicsérte az esethez hamar kivonuló és szakszerűen dolgozó tűzoltókat, a rendőrséget, és a Csepeli Városgazda időközben oda érkező munkatársait is, akiktől szintén hamar érkezett egy valaki a helyszínre. Nem csak, hogy megérkezett, de intézkedett is: másnap a városgazda dolgozói ingyen összevágták a Sás utca 12-re roskadt fa maradványait, és kedvesen érdeklődtek a házigazda hogyléte felől, segítségüket felajánlva abban is, hogy a gallyakat is összeszedik.

A házigazda azonban –köszönte szépen– nem élt a felajánlott segítséggel, inkább kiment a kertbe és csendben felmérte az okozott kárt, miközben arra gondolhatott, hogy vajon miért kellett megvárni, amíg kidőlt a fa?

Tényleg, vajon miért?

Még nincs hozzászólás.
 
Csepel.hu

 
Csepeliek Újságja

 
Csepel FC

 

Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!